Whitepaper schrijven

Een whitepaper schrijven? Een whitepaper wordt veel ingezet in online (B2B) marketing. Dit diepgaande document is erop gericht lezers te informeren en te overtuigen. Jij deelt jouw kennis en ervaring, in ruil voor contactgegevens.

Schrijf vanuit een objectief standpunt. Een whitepaper is een overtuigend inhoudelijk stuk waarin je antwoord geeft op een probleemstelling. De lezer heeft een uitdaging en jij biedt antwoord. Hierbij richt je je altijd op een specifieke doelgroep. Des te aansprekender de voorbeelden en doorvertalingen.

Inhoud

De inhoud van een whitepaper bevat nuttige informatie voor de lezer, die vaak op zoek is naar het antwoord op zijn vraag. Bovendien geeft het antwoord op een heldere vraagstelling (probleem-behoefte-oplossing). Let wel, zonder het product of dienst direct te verkopen.

Expertstatus

Waar weet jij veel van? Of heb je een specifiek standpunt over? Deel je kennis. Toon je expertise. Ben je geen schrijver. No problem. Ik help je met de content. Ik duik in de materie, interview jou, klanten, experts en maak er een krachtig verhaal van waarmee jij je expertstatus vergroot.

Leadgenerator

De lezer is heel doelgericht op zoek naar informatie. Informatie die hem, onbewust, helpt in de zijn besluitvorming. Op deze wijze kunt u dus perfect invloed uitoefenen op de beslisser. Daarom wordt een whitepaper regelmatig ingezet als marketing instrument voor het genereren van leads.

Jouw kennis is veel waard!

Deel en vermenigvuldig. Laat een whitepaper schrijven

Ik denk graag met je mee. Neem vrijblijvend contact op.

Whitepaper laten schrijven

Geen tijd om zelf een whitepaper te schrijven? Maar wel een briljant onderwerp en veel knowhow. Ik help je! Ik duik in de materie, onderzoek, neem interviews af en schrijf.

Whitepaper redigeren

Je hebt alle kennis in huis. Je hebt het zelfs al op papier gezet. En toch twijfel je. Is het te veel, te inhoudelijk? Spreekt het de lezers voldoende aan? Bereik ik wel iedereen? Klopt de structuur? Even een whitepaper schrijven, klinkt simpel, maar blijkt best ingewikkeld. Tekstbureau Donkers is het antwoord op al deze vragen. Bij het redigeren van jouw whitepaper komt jouw boodschap tot zijn recht. Voelt de doelgroep zich aangesproken en zij lezen een prettig leesbaar stuk.

Voorbeeld whitepaper

whitepaper schrijven

Ik wil graag mijn know-how delen in een whitepaper