SEO optimalisatie van jouw site

Tekstbureau Donkers is gespecialiseerd in het SEO optimaliseren van jouw content. Eén van de SEO factoren die je helpen om een hogere ranking in Google te bereiken. De basis voor Search Engine Optimization ligt in gedegen zoekwoorden onderzoek. De uitkomsten van dit onderzoek worden benut voor het optimaliseren van bestaande teksten of het schrijven van nieuwe SEO-teksten. Kies je voor Tekstbureau Donkers dan doorlopen we de volgende stappen.

Stap 1: Zoekwoorden onderzoek

Op basis van jouw wensen en de intake start ik met een grondig zoekwoorden onderzoek. Kansrijke zoekwoorden worden in kaart gebracht met behulp van diverse tools en een dosis gezond verstand. Vervolgens onderzoek ik de vraag ‘hoe groot is de online concurrentie’. Aan de hand van jouw sitestructuur bepalen we samen welke pagina’s met welke zoekwoorden geoptimaliseerd worden.

Stap 2: Teksten optimaliseren

De zoekwoorden (of keywords) die in stap 1 bepaald zijn neem ik mee in het schrijven van jouw SEO teksten. SEO-proof teksten mét behoud van leesbaarheid. Teksten die over-geoptimaliseerd zijn lezen vaak niet prettig waardoor de kans bestaat dat de potentiële klant je site verlaat. Zonde! Er is dus altijd sprake van een juiste balans tussen leesbaarheid en vindbaarheid. Dit naar volle tevredenheid van de lezer en Google. Jouw feedback op de conceptteksten verwerkt ik tot een einddocument dat je eenvoudig kunt knippen en plakken in je CMS (ContentManagementSysteem).

Stap 3: Invoeren in het CMS

De teksten lever ik zo aan dat je ze eenvoudig kunt invoeren in het CMS. Belangrijke SEO-aspecten waarmee je bij de invoer rekening dient te houden staan duidelijk aangegeven. Denk bijvoorbeeld aan de URL, Titel, Meta-omschrijving, H1 en H2 tags, alt tag en interne links. (Mocht het je nu duizelen, ik loods je erdoorheen.) Ook eventuele 301 redirects worden aangegeven zodat je reeds opgebouwde waarde in Google niet verliest.

Stap 4: Controle

Nadat je alles in het CMS hebt ingevoerd vindt de laatste controle plaats. Steekproefsgewijs controleer ik de invoer van alle SEO-aspecten. Is alles klaar? Dan meld je je nieuwe pagina’s aan bij Google Console om de indexering te versnellen.

Stap 5: Techniek

Zo de eerste SEO-palen staan stevig in de grond. Ik schrijf bewust de eerste palen want naast de inhoudelijke kant (content) zijn er technische aspecten die bijdragen aan een hogere Google ranking. Denk aan laadsnelheid, verkleinen afbeeldingen, niet te veel MB’s, sitemap etc. Vaak kan je webbouwer je hierbij helpen.

SEO Optimalisatie

Wil je beter scoren in de Google zoekresultaten? Tekstbureau Donkers helpt je graag met schrijven van SEO webteksten.
Neem contact op voor een vrijblijvende analyse van je site.

  SEO: Blijf de concurrentie voor

  Zowel de inhoudelijke als de technische kant van je site zijn SEO friendly. Je hebt de nodige tijd en effort in Search Engine Optimization gestopt. Je staat hoger in Google. Dit wil je natuurlijk behouden. Belangrijk is om je online populariteit verder uit te bouwen via bijvoorbeeld Social Media. Indien gewenst help ik je met het schrijven (en plaatsen) van de posts. Daarnaast verandert de markt voortdurend, je online content dient hierop te anticiperen. Dit betekent dat je altijd een vinger aan de pols dient houden. Immers, stilstand is achteruitgang.

  Jet is een zeer ervaren tekstschrijfster, die precies weet wat mijn wensen zijn, daar feilloos op aanhaakt en mij dit hapklaar aanlevert, zo fijn!
  Ze weet als geen ander de indeling voor de site goed weer te geven, denkt aan alle zoekwoorden, metateksten en is een echte SEO Expert.

  Esther de Vroomen - Miss Troubleshooter

  Jet, mede dankzij jouw content hebben we een prijs gewonnen met onze website. We zien dat onze online vindbaarheid enorm gestegen is door de juiste combinatie van gebruikersvriendelijkheid, vindbare teksten, goede techniek en betere navigatie. Dus ook jij gefeliciteerd 😉

  Maarten Homburg, Marketing Manager Truckland Noord-Holland B.V.

  Jet denkt altijd pro actief mee en zorgt dat het goed komt. Schrijft in begrijpelijke taal en komt zelf met goede suggesties. Hierbij wordt vooral rekening gehouden met de vindbaarheid op internet. Werkt zeer prettig, een aanrader!

  Petra Kerrebijn - Intenza Consulting Group

  Na al jaren tegen een oude website aan te hebben zitten kijken werd het tijd om te vernieuwen. Zowel de site als tekstueel. Jet heeft me enorm geholpen bij het neerzetten van een heldere website structuur en het schrijven van goede SEO teksten. Het hele commerciële past niet echt bij me en dat komt er nu heel subtiel in voor! Top! Daarnaast heeft ze de websitebouwer geholpen met het goed invoeren van alle SEO vereisten in het CMS.

  Else Loof - Else Loof Fotografie

  Jet heeft mij een training SEO schrijven gegeven. Een zeer waardevolle training met veel tips om mee aan de slag te gaan. Met veel succesfactoren kan ik nu mijn teksten SEO-waardig maken. Bedankt Jet!

  Nicolle Poppelaars