SEO optimalisatie van uw content

Tekstbureau Donkers is gespecialiseerd in het SEO optimaliseren van uw content. Eén van de SEO factoren die u helpen om een hogere ranking in Google te bereiken. De basis voor Search Engine Optimization ligt in gedegen zoekwoorden onderzoek. De uitkomsten van dit onderzoek worden benut voor het optimaliseren van bestaande teksten of het schrijven van nieuwe SEO-teksten. Kiest u voor Tekstbureau Donkers dan doorlopen we de volgende stappen.

SEO
zoekwoorden_onderzoek

Stap 1: Zoekwoorden onderzoek

Op basis van uw wensen start ik met een grondig zoekwoorden onderzoek. Kansrijke zoekwoorden worden in kaart gebracht met behulp van diverse tools (Google Zoekwoordenplanner, Google Console, Google Analytics, MOZ) en een dosis gezond verstand. Vervolgens wordt gekeken naar het aantal concurrerende pagina’s. Hiermee krijgt u antwoord op de vraag ‘hoe groot is de online concurrentie’. Tevens wordt gekeken hoe sterk die concurrentie is. Aan de hand van uw sitestructuur wordt bepaald welke pagina’s met welke zoekwoorden geoptimaliseerd worden.

Stap 2: Teksten optimaliseren

De zoekwoorden (of keywords) die in stap 1 bepaald zijn worden opgenomen in uw online teksten. SEO wordt optimaal doorgevoerd in uw teksten mét behoud van leesbaarheid. Teksten die over-geoptimaliseerd zijn lezen vaak niet prettig waardoor de kans bestaat dat de potentiele klant uw site verlaat. Zonde! Er is dus altijd sprake van een juiste balans tussen leesbaarheid en vindbaarheid. Dit naar volle tevredenheid van de lezer en Google. Uw feedback op de conceptteksten wordt verwerkt zodat u een einddocument heeft dat ingevoerd kan worden in uw CMS (ContentManagementSysteem).

SEO schrijven
Search_Engine_Optimization

Stap 3: Invoeren in het CMS

De teksten worden zo aangeleverd dat u ze eenvoudig kunt knippen en plakken in het CMS. Belangrijke SEO-aspecten waarmee u bij de invoer rekening dient te houden staan duidelijk aangegeven. Denk bijvoorbeeld aan de URL, Titel, Meta-omschrijving, H1 en H2 tags, alt tag en interne links. (Mocht het u nu duizelen, ik loods u erdoorheen.) Ook eventuele 301 redirects worden aangegeven zodat u uw reeds opgebouwde waarde in Google niet verliest.

Stap 4: Controle

Nadat u alles in het CMS heeft ingevoerd vindt de laatste controle plaats. Steekproefsgewijs controleer ik de invoer van alle SEO-aspecten. Is alles klaar? Dan meldt u uw nieuwe pagina’s aan bij Google Console om de indexering te versnellen.

SEO_check
Search_Engine_Optimization

Stap 5: Techniek

Zo de eerste SEO-palen staan stevig in de grond. Ik schrijf bewust de eerste palen want naast de inhoudelijke kant (content) zijn er technische aspecten die bijdragen aan een hogere Google ranking. Vaak kan uw webbouwer u hierbij helpen.

Blijf de concurrentie voor

Zowel de inhoudelijke als de technische kant van uw site zijn SEO friendly. U heeft de nodige tijd en effort in Search Engine Optimization gestopt. U staat hoger in Google. Dit wilt u behouden. Belangrijk is om uw online populariteit verder uit te bouwen via Social Media en Linkbuilding. Indien gewenst kan ik u in contact kan brengen met specialisten op dit gebied. Daarnaast verandert de markt voortdurend, uw online content dient hierop te anticiperen. Dit betekent dat u altijd een vinger aan de pols dient houden. Immers, stilstand is achteruitgang.

zoekwoorden_onderzoek

Wilt u beter scoren in de Google zoekresultaten? Tekstbureau Donkers helpt u graag met schrijven van uw SEO webteksten.
Stuur een email naar info@jetdonkers.nl voor een vrijblijvende analyse van uw content.