SEO teksten schrijven: vindbare én leesbare teksten

Ruim 96% van de internetgebruikers gebruikt de zoekmachine van Google om iets op te zoeken. Bovendien kijkt men (meestal) niet verder dan de eerste pagina met zoekresultaten. Tekst is dus een belangrijk onderdeel van SEO. Goede SEO teksten schrijven vraagt om een juiste balans tussen leesbaarheid en vindbaarheid. Als ervaren SEO tekstschrijver ga ik graag voor je aan de slag…

SEO teksten schrijven

SEO tekst schrijven

Je wilt dat jouw doelgroep jouw website vindt. Goede SEO teksten schrijven is niet 10x een zoekterm herhalen. Je krijgt dan wel veel bezoekers, ze zullen echter snel afhaken. De content sluit niet aan bij wat de bezoeker verwacht. Je verliest er potentiële klanten mee. Bovendien straft Google je meteen af (keyword stuffing). Goede SEO teksten schrijven betekent een goede leesbaarheid van elke webtekst, gecombineerd met de juiste keywords (short en long tail zoekwoorden) die passen binnen jouw thema. Een persoonlijke intake is het fundament van goede SEO webteksten.

SEO teksten laten schrijven

Wil je jouw SEO teksten laten schrijven? Ik start altijd met een persoonlijke intake. Jij kent jouw bedrijf, product of dienst als geen ander. Jij praat er met passie over. Jouw passie plus mijn expertise als SEO tekstschrijver, resulteert in leesbare en vindbare SEO teksten. Na de intake volgt het zoekwoordenonderzoek: op welke zoektermen wil je gevonden worden? Waar zoekt men op? Wat zijn alternatieve zoektermen? Synoniemen? En hoe doet de concurrent het? De volgende stap is SEO teksten schrijven (meer informatie over het SEO stappenplan).

 

Kies voor een SEO tekstschrijver die oog heeft voor jouw klanten, jouw doel én Google.

Neem geheel vrijblijvend contact op. Ik denk graag me je mee.

SEO tekstschrijver: wat krijg je opgeleverd?

Als SEO tekstschrijver lever ik doeltreffende SEO teksten op die passen bij jouw doelgroep. De teksten kun je eenvoudig knippen en plakken in jouw CMS. Van Titel, URL, Meta-omschrijving tot en met interne links, H1, H2 en alttags. Allemaal succesfactoren voor goede SEO teksten.

Waarom is SEO zo belangrijk?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Een verzamelnaam voor zoekmachine optimalisatie. In feite zijn dit alle activiteiten die je onderneemt om beter gevonden te worden in zoekmachines zoals Google. Zoekmachine marketing betreft de vindbaarheid van heel je website. Hierbij kun je een verdeling maken in drie SEO hoofdgebieden:
1. Techniek: bijvoorbeeld laadsnelheid, mobiele site, linkopbouw, sitemap
2. Content: de tekst die de bezoeker leest
3. Populariteit: wat men online over jou zegt op het internet, links, likes, shares etc.
Als SEO-tekstschrijver ligt mijn focus op, je raadt het al, de content. Oftewel SEO tekst schrijven. Bij het SEO teksten schrijven ligt de nadruk op natuurlijke vindbaarheid en niet de betaalde variant. (Adwords)

SEO tekstschrijver gezocht?

SEO teksten laten schrijven? Of wil je leren hoe je zelf goede SEO teksten schrijft? Ik kan je ook 1-op-1 trainen in het schrijven van SEO webteksten. Neem vrijblijvend contact op, ik denk graag met je mee. E-mail: [email protected]. Telefoon: +31(0) 610444585