Teksten laten schrijven

Teksten laten schrijven door een ander, dat is wat ik doe. Dag in dag uit. And I love it! Huh, zul je denken. Ik zit al uren (of dagen) naar mijn scherm te staren en ik krijgt het niet op papier. Echt, je bent niet de enige! Ieder zijn vakgebied ;-). Dus je overweegt om teksten te laten schrijven.

Teksten zijn er in alle vormen en maten. Lang, kort, informeel, formeel, overtuigend, commercieel, informatief, op papier, online enzovoort. Teksten die al op papier staan of juist borrelen in je gedachten. Een goede tekstschrijver verzamelt alle relevantie informatie en zet die om in krachtige teksten.

Aanpak teksten laten schrijven

Samen doorlopen we deze stappen:

Stap 1
Telefonische eerste kennismaking waarin jij vertelt waar je naar op zoek bent.
Stap 2
Op basis van jouw wensen breng ik een offerte uit. Tevens geef ik meteen een moment aan waarop we kunnen starten. Na akkoord gaan we aan de slag.
Stap 3
Ter voorbereiding op de intake ontvang je vooraf vragen waarop je kunt voorbereiden. Staat er al veel op papier? Dan ontvang ik dat graag zodat ik me lekker in de materie kan verdiepen.
Stap 4
Nu is het tijd voor de intake of het interview. Jij vertelt, ik stel vragen en vraag door. Op deze manier komen we tot de kern.
Stap 5
Aan de slag met schrijven. Afhankelijk van hetgeen ik ga schrijven maak ik een contentplan, de sitestructuur, doe ik een zoekwoordenonderzoek of ik start meteen met het uitwerken.
Stap 6
Jij geeft feedback op de geschreven teksten. Ik verwerk het. Totdat je helemaal tevreden bent.
Stap 7
De teksten zijn nu klaar. Klaar om in je CMS te plaatsen, online te publiceren, te delen in je netwerk of te drukken. Indien gewenst kan ik je helpen met je online strategie.

Pakkende teksten laten schrijven?

Het begint hier! Ik denk graag met je mee.

Ja, ik wil mijn teksten laten schrijven

  Contentcreatie

  Bij de start van een schrijfopdracht vragen klanten vaak ‘hoe doe jij dat, teksten schrijven?’ En ‘hoe zorg je ervoor dat het ons verhaal wordt’? De basis van contentcreatie ligt in een goede intake.

  Als copywriter wil ik alles weten van je bedrijf, je product/dienst en wat jou uniek maakt. We starten met het einddoel in zicht. Welke actie wil je dat de lezer na afloop neemt? Jij bent aan het woord en ik vraag door. Ik stel kritische vragen die tot de kern leiden. Teksten laten schrijven is de juiste dingen schrijven zodat jouw klant de volgende stap zet.

  Moet ik eerst zelf de teksten schrijven?

  Een vraag die ik veel krijg. Nee, daar ben ik als tekstschrijver juist voor. Alles wat in jouw hoofd zit, zet ik zorgvuldig om in pakkende teksten. Door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen ben ik in staat om kwalitatief maatwerk te leveren dat leidt tot resultaat en tevredenheid.

  Deze vaardigheden gecombineerd met de mentaliteit ‘doen!’ levert optimaal tekstrendement op. Naast mijn ondernemersmentaliteit ben ik resultaatgericht, flexibel, initiatiefrijk, overtuigend, perfectionistisch, leergierig en mensgericht. Jij en jouw klanten staan centraal in mijn aanpak.

  We zijn een Bredase basisschool en wilden professionelere teksten voor onze communicatiekanalen. Via Google " tekstschrijver in Breda" lazen we over de skills van Jet Donkers en nodigden haar uit voor een kennismaking. Vanaf moment één was er die klik en het vertrouwen. Jet's werkwijze is luisteren, laten vertellen en gerichte vragen stellen. Daarbij neemt ze het gesprek op en maakt ze aantekeningen. Het verbaast ons iedere keer weer dat Jet de essentie van het verhaal dat wij willen vertellen eruit haalt. Kort, bondig, warm en met taalgebruik van deze tijd. Haar vrolijkheid, enthousiasme, belangstelling voor de ander en input geven ons verhaal net dat beetje extra dat het waard is om te lezen!

  Elise Potter, locatiedirecteur Dr. De Visserschool

  Jet is een zeer kundige vrouw die met je meedenkt over sterke en waardevolle content. Zij heeft met diverse content marketing campagnes meegedacht en deze ook geschreven, net als onze website teksten. Ook redigeert ze blogs. Daarnaast schrijft ze voor ons artikelen en maakt deze SEO waardig. Onze content wordt goed bekeken en gedeeld op social media. Kortom: topper om mee samen te werken.

  Naomi van der Graaff, eigenaar Buro Heron

  Jet denkt altijd pro actief mee en zorgt dat het goed komt. Schrijft in begrijpelijke taal en komt zelf met goede suggesties. Hierbij wordt vooral rekening gehouden met de vindbaarheid op internet. Werkt zeer prettig, een aanrader!

  Petra Kerrebijn - Intenza Consulting Group

  Sinds eind 2018 schrijft Jet artikelen voor ons zakenmagazine Netwerk en dat doet ze op zeer vakkundige wijze. Wij en onze klanten zijn zeer tevreden met haar en we hopen nog vele jaren te mogen samenwerken!

  Marieke van Os – Netwerk Brabant

  Na en zorgvuldige intake heeft Jet een artikel geschreven voor dit magazine. Haar 1e opzet kwam vrij snel en was van hoge kwaliteit. Bijna geen aanpassingen gedaan.
  Daarna heb ik Jet gevraagd om een aantal SEO teksten te schrijven voor mijn bedrijf. Hier heb ik zeer goede ervaringen mee. Jet heeft meteen een zeer professionele tekst gemaakt die de vindbaarheid van mijn bedrijf duidelijk heeft verbeterd. Dus als je, je bedrijf meer vindbaar wilt maken dan adviseer ik Jet Donkers van harte.

  Marcel Reukers - Flexibility